Известие

Collapse
No announcement yet.

Мека задница - 156 SW

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мека задница - 156 SW

Здравейте, вече 2-3 пъти ми се случва като кача малко багаж, жената и детето и като мина през някоя дупа, задницата удря на твърдо.
    Нямам някакви проблеми с управлението, колата си е сабилна(не че съм рейсър и мога да усетя кой знае какво). Като отворя багажника и като натисна задницата, се връща доста бавно, но не се клати.

Другото, което забелязах е, че като сложих теглич и май задницата леко клекна. Теглича е 25-30кг, но пък и преди без него пак ми се е случвало натоварен да удари на твърдо.

Дали са умекнали пружините или пък амортесьорите са заминиали, как мислите?
    '03 156 JTD 115 Sportwagon facelift
    EGR off, cat off, remap, BMC inbox

От теглича е
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
    sigpic

Comment

Нали писах - и преди теглича се случваше. Разликата сега(с теглич) е че ако погледна колата отсрани разтоянието от задната гума до калника изглежда(а може и да ми се струва) малко по-малко от предницата, но с малко - 5мм да е най-много.

После ще мина да я снимам от страни, за да стане по-ясно.

Comment

Намерих и снимка от страни. Задната е моята, предната е на баащата.
        Attached Files

Comment

Пружинките са поовехтели......
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Някакви съвети какви пружини да сложа?
            Нови(каква марка), втора ръка?
            Не искам да слагам "спортни", защото колата е всекидневка и не искам да я валям, нито да ми падат пломбите по дупките.

Comment

Нови разбира се.

http://www.axm-auto.com/index2.php?b...=34&subcat=120
              156 2.0TS

Comment

Пружини само Kayaba или Lesjofors. Според мен не си само за пружини, а и за амортисьори. Ако искаш драсни едно лично да ти дам цени за каквото ти трябва.
                www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Защо да се разбира че нови?
                  Преди 2-3 месеца ми се беше счупила предната пружина на стилото и доста лоши мнения четох за KYB, точно че са много меки.

Има оферта за 30лв за двете настаро, от вагона на който купих теглича.
                  Ако ще е само нов, ще чакат, защото покрай коледа дадох 500лв за съединител и семеринг на вала и още ме държи.

Comment

Първоначално публикувано от che_ Покажи съобщение
                    E 20 години са носили 1500 кила. Затова са омекнали и са се смачкали.
                    Като изхвърлиш твоите и вземеш други на 20 години каква разлика очакваш да има?
                    Нови ти трябват.
                    156 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от che_ Покажи съобщение
                      Преди 2-3 месеца ми се беше счупила предната пружина на стилото и доста лоши мнения четох за KYB, точно че са много меки.

Има оферта за 30лв за двете настаро, от вагона на който купих теглича.
                      Ако ще е само нов, ще чакат, защото покрай коледа дадох 500лв за съединител и семеринг на вала и още ме държи.
                      Меки са, защото са за стоково окачване и идеята им е колата с тях да вози меко. Продавал съм на доста колеги и всички са повече от доволни.
                      www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

A тампоните на стабилизиращата щанга поглеждал ли си ги ?
                        156 1,9 sportwagon

Comment

Като я взех преди 7-8 месеца смених всичко по предницата, а отзад имаше само една билета за смяна. Майстора ги гледа кое е за смяна и кое е ок, но на следващото влизане в бокса ще му кажа да ги погледне.

---------- Post added at 12:02 ---------- Previous post was at 11:56 ----------

Сега се сетих, че като я взех бяха сложили задната стаб.щанга наобратно и майстпра я завъртя, та поне тогава са били добре.

Comment

Щангата в случая не играе абсолютно никаква роля. Не знам защо въобще става дума за нея.
                            156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                            147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                            159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Лятото сменях от зад амортисьорите и ефекта беше леко повдигане и стягане на возията,но като се качат двама от зад и пак си кляка
                              Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

Working...
                              X